Składniki:
- 2 małe cukinie
- 4 pomidory
- 300 g cienkiej kiełbasy
- 2 cebule
- 2 łyżki oliwy
- 2 puszki krojonych pomidorów
- 100 g zielonych oliwek
- pęczek natki pietruszki
- sól, pieprz, ostra papryka
Gulasz z warzywami – krok po kroku:
- Przygotowanie składników:
- Cukinie umyj, pokrój w półplasterki.
- Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w kostkę.
- Kiełbasę pokrój w plasterki.
- Cebule obierz, pokrój w piórka.
- Natkę pietruszki posiekaj.
- Smażenie:
- Na dużej patelni rozgrzej oliwę.
- Dodaj cebulę i smaż, aż będzie szklista.
- Dodaj kiełbasę, smaż kilka minut, aż się zrumieni.
- Dodanie warzyw:
- Do patelni dodaj cukinie i pomidory.
- Smaż, aż warzywa zmiękną (ok. 10 minut).
- Duszenie:
- Dodaj krojone pomidory z puszki.
- Dopraw solą, pieprzem i ostrą papryką.
- Dodaj oliwki.
- Gotuj na małym ogniu przez 15-20 minut.
- Wykończenie:
- Dodaj posiekaną natkę pietruszki.
- Wymieszaj i gotuj jeszcze przez 5 minut.
Podanie:
- Gulasz podawaj na ciepło, najlepiej z pieczywem lub ryżem.
Poznaj więcej przepisów na: https://pro-farm.pl/diety/.